Ett försäkringspaket speciellt framtaget för dig!

Omfattande försäkringsskydd

Anpassat efter företagare

Gäller på arbetet och på fritiden, dygnet runt

GARANT GrundPlus

Du har nu ett omfattande skydd speciellt framtaget för dig som är företagare. Vi på Företagarna har i samarbete med Länsförsäkringar tagit fram ett paket för att du ska kunna känna dig trygg med att både ditt företag och din privata ekonomi överlever om du skulle bli långvarigt sjuk eller råka ut för en olycka.

Nästa steg: Prova tjänsterna i din försäkring!

I din försäkring ingår ett antal förebyggande hälsotjänster samt specialistsjukvård, och under dina tre provmånader har du möjlighet att prova dem kostnadsfritt.

1. Få koll på din hälsa

Att skapa en personlig hälsoprofil tar cirka tjugo minuter. Du får en direkt, skriftlig återkoppling med råd, tips och förslag till förändringar för en mer hälsosam livsstil. Du kan bland annat få förslag om att gå ett av våra webbaserade hälsoprogram för att arbeta strukturerat, enligt vetenskapligt beprövade metoder, för att förändra dina vanor.

Testa din hälsa

2. Vill du få hjälp med att sova bättre, hantera stress eller leva mer hälsosamt?

Det här är några av de ämnen som våra webbaserade hälsoprogram kan hjälpa dig med. Programmen bygger på kognitiv beteendeterapi (KBT) och resultaten har genomgående visat sig lika bra som om du skulle gått och träffat en psykolog eller psykoterapeut.

Gå ett hälsoprogram

3. Prata med en psykolog, jurist, ekonom eller hälsocoach.

Samtalen kan handla om allt som på något sätt påverkar din arbetsförmåga, eller din hälsa, vare sig det handlar om situationen på arbetet eller i privatlivet. Helt enkelt om allt som upptar och påverkar dina tankar och förutsättningar att vara den du vill vara. Självklart har alla du talar med tystnadsplikt och följer allmänna sekretessregler.

Få råd och stöd via telefon

Vad är Hälsoportalen?

Hälsoportalen är samlingsplatsen för de hälsofrämjande tjänster och även alla kontaktuppgifter du behöver ha tillgång till för att kunna nyttja din sjukvårdsförsäkring. Här har du möjlighet att göra en hälsoprofil för att få bättre koll på din hälsa, du hittar KBT-baserade hälsoprogram samt får tillgång till inspiration och artiklar för en hälsosam livsstil. Hälsotjänsterna erbjuds i samarbete med SOS International, som är fristående från Företagarna och Länsförsäkringar, och arbetar under full sekretess.

Till hälsoportalen

Vad ingår i min försäkring?

I ditt försäkringspaket GARANT GrundPlus ingår en av marknadens mest generösa sjukvårdsförsäkringar, en olycksfallsförsäkring och en livförsäkring. Dessutom får du som är ny medlem och under 50 år försäkringen GARANT Inkomstskydd kostnadsfritt i tre månader.

Sjukvårdsförsäkring

Genom sjukvårdsförsäkringen får du tillgång till sjukvårdsrådgivning alla dagar dygnet runt, snabb tillgång till kvalitetssäkrad vård och hjälp med rehabilitering efter en skada, sjukdom eller utbrändhet. Du kan också välja e-vård, psykologibehandling och sjukgymnastik på distans, som alltid gäller utan att du behöver betala självrisk. Du får även tillgång till flera förebyggande hälsotjänster, såsom samtalsstöd, chefsstöd, möjlighet att göra en hälsoprofil och tillgång till flera KBT-baserade hälsoprogram samt artiklar och guider för att bibehålla en hälsosam livsstil.

Sjukvårdsförsäkringen hjälper dig genom alla steg i och omkring en sjukdomssituation.
1. Snabbt tillgång till kvalitetssäkrad vård
2. Sjukvårdsrådgivning alla dagar, dygnet runt
3. Rehabilitering efter skada, sjukdom eller utbrändhet

Olycksfallsförsäkring

Om du skulle råka ut för en olycka ger olycksfallsförsäkringen dig ersättning för bland annat behandlings- och läkningstid, invaliditet och tandkostnader. Den ersätter dessutom merkostnader som ett olycksfall för med sig. Det gäller både i arbetet och på fritiden.

Livförsäkring

Livförsäkringen ger ekonomisk trygghet till dina närstående om du skulle avlida. Ersättningen betalas ut som ett engångsbelopp och ger de efterlevande tid att klara upp den nya ekonomiska situation som uppstår.

Inkomstförsäkring (för dig under 50 år)

GARANT Inkomstskydd täcker upp vid inkomstbortfall om du skulle bli långvarigt sjuk. Försäkringen är en del i paketet GARANT Sjukförsäkring, som förutom ett inkomstskydd även innehåller en diagnosförsäkring och en sjukkapitalförsäkring. Som ny medlem kan du teckna valfria delar eller hela paketet utan att fylla i en hälsodeklaration.

Varför behöver jag en försäkring?

Alla företagare behöver någon form av försäkring och behovet kan självklart se olika ut, men många saknar ett omfattande skydd. Du som företagare drabbas ofta extra hårt vid sjukdom, företagets intäkter minskar och ekonomin påverkas snabbt. Långa väntetider inom den offentliga vården kan göra så att även din privata ekonomi blir påverkad.

Om din kostnadsfria period

Under tre månader får du som ny medlem i Företagarna prova vårt populäraste försäkringspaket för företagare, Garant GrundPlus. Under tiden som din testperiod pågår kommer du att få hem en avi i brevlådan. För att behålla din försäkring behöver du bara betala den.

Har du några frågor eller funderingar?

Ring oss på 08-406 17 77 så hjälper vi dig. Om du inte vill förlänga ditt försäkringsskydd kan du bortse från avin och den efterföljande påminnelsen. Försäkringen avslutas då automatiskt.

GARANT Grundplus försäkringspaket erbjuds i samarbete med Länsförsäkringar.

Frågor & svar

Här samlar vi de vanligaste frågorna och svaren på våra försäkringar.

Jag har inte beställt GARANT GrundPlus, varför har jag fått den?

När du blir ny medlem i Företagarna bjuder vi dig på försäkringspaketet GARANT GrundPlus kostandsfritt under tre månader. Om du vill fortsätta med försäkringen när gratisperioden är slut betalar du aviseringen som skickas till företaget. Om du inte vill fortsätta med försäkringen behöver du inte betala aviseringen och eventuell påminnelse så avslutas försäkringen automatiskt.

Kan jag dela upp försäkringspaketet?

Ja, du kan välja att fortsätta med den eller de försäkringar du vill från paketet, och säga upp resterande. Kontakta oss på 08-406 17 77 eller personforsakring@foretagarna.se så hjälper vi dig.

Kan jag medförsäkra min partner?

Ja, du som har Garant GrundPlus kan medförsäkra din make/maka eller sambo.

När börjar min försäkring att gälla?

Din försäkring startar dagen efter att ditt företagsmedlemskap är betalt.

Gäller försäkringarna endast under arbetstid?

Försäkringarna gäller alltid dygnet runt, oavsett om du är ledig eller på arbetet.

Hur länge gäller försäkringen?

Garant GrundPlus gäller fram tills du fyller 65 år, därefter övergår försäkringen till Garant Senior.

Jag vill anmäla en skada, hur gör jag?

Kontakta vår försäkringsservice på telefon 08-406 17 77, eller e-post personforsakring@foretagarna.se, så hjälper vi dig.

Jag vill boka en tid genom min sjukvårdsförsäkring, hur gör jag?

Då ringer du till Länsförsäkringars sjukvårdsförmedling, telefonnummer: 0771-666 115

Kontakta oss

Hittade du inte svaret på din fråga? Kontakta oss så hjälper vi dig.